Traumaverwerking

Je hebt een trauma opgelopen en het lukt je niet om dit te verwerken.

Een trauma kan ontstaan wanneer iemand één of meerdere schokkende gebeurtenissen meemaakt, zoals bij een vermissing, een brand, verkeersongeval, overlijden, verlies, seksueel misbruik (hier heeft Lafey een speciaal programma voor ontwikkeld) psychische verwaarlozing enz.

Een trauma ontstaat wanneer de gebeurtenis(sen) niet goed verwerkt zijn. De gebeurtenis kan zo schokkend zijn dat iemand hier blijvend last van heeft.

De gevolgen van een trauma kunnen zijn:

Door middel van psychodynamische therapie ondersteun ik jou in het verwerkingsproces van het opgelopen trauma(s) Ik help jou om inzicht te geven in hoe je gedachten, gevoelens en gedrag van invloed kunnen zijn op jouw leven. Hoe mooi is het dat jij weer grip op jouw leven krijgt. Dat het jou lukt om weer te kunnen genieten van het leven. Er zal een verandering gaan plaatsvinden.

In jouw proces komen verschillende therapieën aan bod wat noodzakelijk zal zijn om alle facetten aan te pakken. Het is van belang om te onderzoeken waar de oorsprong van deze problematiek vandaan komt. Op deze manier kun jij pas echt goed opruimen en ruimte creëren in je hele zijn. Alles krijgt de juiste aandacht.

In al mijn programma’s, trainingen en sessies is mijn uiteindelijke doel dat jij je krachtiger, zelfverzekerder en vrijer zal voelen.