Depressie

Je hebt weleens van die dagen dat je jezelf neerslachtig voelt. Het kan ook best een tijdje duren na een vervelende gebeurtenis. Dit kan en hoeft ook niet direct een probleem te zijn. Dit kan wel een probleem worden op het moment dat die neerslachtigheid steeds vaker gaat voorkomen. Het zit je in de weg.

Als je langer dan 2 weken jezelf neerslachtig voelt, dat je amper plezier kan ervaren en je niet of nauwelijks nog wil deelnemen aan activiteiten buiten of binnenshuis, dan kun je te maken hebben met een depressie. De gevoelens die er normaal gesproken zijn, voelen veel heftiger. Daarnaast kunnen er ook nog andere klachten spelen zoals, angsten, schuldgevoelens, slaapproblemen, concentratieklachten, suïcidale gedachten, weinig energie, weinig of geen belangstelling voor anderen gebeurtenissen in het leven. enz.

Voor een ieder is een depressie anders. Het is een GEVOLG van problemen/gebeurtenis(sen) die daarvoor zich hebben afgespeeld of die er nog steeds zijn. Door middel van psychodynamische therapie behandel ik de klacht(en) waar jij hinder van ondervind. Ik help jou om inzicht te geven in hoe je gedachten, gevoelens en gedrag van invloed kunnen zijn op jouw depressie . Je zult een positieve verandering gaan ervaren.

In jouw proces komen verschillende therapieën aan bod, die aangepast zullen zijn op jou als persoon. De therapie zal aansluiten bij jou vraagstuk. Dit is noodzakelijk zijn om alle facetten aan te pakken.

Het is van belang om te onderzoeken waar de oorsprong van deze problematiek vandaan komt. Op deze manier kun jij pas echt goed opruimen en ruimte creëren in je hele zijn. Alles krijgt de juiste aandacht.

In al mijn programma’s, trainingen en sessies is mijn uiteindelijke doel dat jij je krachtiger, zelfverzekerder en vrijer zal voelen.