Psychosomatische klachten

Je ervaart lichamelijke klachten en bent al meerdere keren medisch onderzocht en toch is er niets te vinden? Het is heel goed mogelijk dat psychische klachten een oorzaak of gevolg kunnen zijn van lichamelijke klachten. Het kan ook zo zijn dat de lichamelijke klachten het gevolg zijn van psychische problematiek(en)

Fysieke klachten, ook wel psychosomatische klachten genoemd zijn goed te behandelen. Door middel van psychodynamische therapie behandel ik de klacht(en) waar jij hinder van ondervind. Ik help jou om inzicht te geven in hoe je gedachten, gevoelens en gedrag van invloed kunnen zijn op jouw lichamelijke klachten. Ik leer jou om anders met je spanningen, stress, emoties om te gaan. Het doel hiervan is dat de gevolgen van jouw klachten zullen afnemen of verdwijnen.

In jouw proces komen verschillende therapieën aan bod wat noodzakelijk zal zijn om alle facetten aan te pakken. Het is van belang om te onderzoeken waar de oorsprong van deze problematiek vandaan komt. Op deze manier kun jij pas echt goed opruimen en ruimte creëren in je hele zijn. Alles krijgt de juiste aandacht.

In al mijn programma’s, trainingen en sessies is mijn uiteindelijke doel dat jij je krachtiger, zelfverzekerder en vrijer zal voelen.