Seksualiteit na seksueel misbruik

Weer genieten van seks na seksueel misbruik? Hoe dan? Wat is het toch lastig om de liefde te kunnen toelaten, terwijl je eigenlijk niets anders wilt.

Hoe akelig is het

  • Dat je de liefde bedrijft met je lief en dat je overvallen wordt door flashbacks, dat je ineens verstijft of juist verlamt.
  • Dat je keel dicht zit en er geen woorden meer uit kunnen komen.
  • Dat je zo bang bent terwijl je bewustzijn weet dat het je partner is en niet de dader en dan toch die angst. Of dat je zo bang bent en het onderscheid niet meer kunt maken.
  • Dat het seksueel misbruik je meer in de weg zit dan dat je lief is.
  • Dat je tijdens de seks pijn ervaart, of juist niets voelt.
  • Dat er dierbaren zijn die wegkijken of je voor leugenaar uitmaken.
  • Dat je jezelf schuldig voelt.
  • Dat er momenten zijn waarop je zó je moe bent, maar de slaap maar niet kunt vatten
  • Dat je opschrikt uit je slaap door die akelige nachtmerries. Uitputting.
  • Dat het respect voor je eigen lichaam verdwenen is.

Je bent overlever van seksueel misbruik. Inderdaad je bent overlever. Je bent er nog. Ondanks dat het zeer heftig is geweest, heb jij je wel staande kunnen houden. Ben je sterk geweest. Hoe moeilijk dit ook was en dat je jezelf weleens afvraagt, hoe je dit dan gedaan hebt. Dat kan voor een ieder anders zijn of juist dat je jezelf daar ook in herkent. Seksueel misbruik lijkt alleen te maken te hebben tussen de dader(s) en overlever maar in feite heeft het invloed op alle sociale contacten, die ook in meer of mindere mate betrokken zijn (geweest) met jou en/of de dader.

En stel je nu eens voor dat je volop geniet van seks!

Hoe geweldig is het als je weer volledig van seks geniet, je vrij voelt, onbezorgd en vrij bent van belemmeringen. Dat je jezelf kunt overgeven aan jezelf en aan je partner. Dat je de juiste tools in handen hebt om een andere (de juiste) keuze te maken. Dat je kunt handelen! Wat is het heerlijk als je zelf weer de controle over jezelf hebt. Dit is dat ik met jou wil bereiken.

Het zal een mooi, intensief en stevig proces zijn. Deze weg gaan we samen bewandelen. Lafey heeft een programma ontwikkeld dat volledig afgestemd is op deze problematiek. In dit specifieke programma komen verschillende therapieën aan bod wat noodzakelijk zal zijn om alle facetten aan te pakken. Op deze manier kun jij pas echt goed opruimen en ruimte creëren in je hele zijn. Alles krijgt de juiste aandacht.

In al mijn programma’s, trainingen en sessies is mijn uiteindelijke doel dat jij je krachtiger, zelfverzekerder en vrijer zal voelen.