Delenwerk

Voice Dialogue
Bij Voice Dialogue wordt voor de behandeling gebruik gemaakt van persoonlijkheidsdelen. Als kind zijn wij puur, onbevangen en volledig authentiek. Beïnvloedt door opvoeding en ervaringen in ons verdere leven, ontwikkelen wij persoonlijkheidsdelen welke ons in bepaalde situaties en interacties met anderen, op een bepaalde manier doen handelen.

Vaak zijn wij ons niet eens bewust van deze verschillende delen. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben vaak andere gevoelens en gedachten. Ze hebben een eigen stem, eigen verlangens of angsten. Dit maakt dat voice dialogue een belangrijk instrument is bij innerlijke conflicten. Met Voice Dialogue zul je je verplaatsen in je eigen persoonlijkheidsdelen, waardoor je bewust zult worden van je handelingen en denkwijzen Onder mijn begeleiding gaan we op zoek welke delen een rol spelen bij jouw hulpvraag en wat zij nodig hebben om te kunnen samenwerken en te helen.

Ego-state
Bij ego-staten gaat het om het reageren vanuit de ouder, het kind, of vanuit de volwassene. Wanneer je reageert vanuit de ouder of het kind, raakt de communicatie verstoord. Samen met de mij kunnen we kijken vanuit welke state jij reageert in een conflict. Wanneer je vanuit gelijkwaardigheid reageert, blijft de communicatie zuiver.