De schade die is ontstaan bij seksueel misbruik

Ieder mens heeft een innerlijke structuur. Een soort van spinnenweb, in je binnenste.
Deze innerlijke structuur is een houvast die een mens nodig heeft om zich in het leven staande te houden. Als je naar een spinnenweb kijkt dan zie je dat alles met elkaar verweven is en het ziet er gestructureerd uit. Alle draden zijn met elkaar verbonden, lopen mooi in elkaar over. Deze structuur wordt op zijn plaats gehouden en begrensd door overtuigingen, emoties zoals angst, woede, verdriet, blijheid en ook door schaamte, weerstand, walging, spanning, ontspanning, pijn enz. Zonder die begrenzing zouden we uit elkaar vallen.

De vele ervaringen die zijn ontstaan op het cruciale moment van seksueel misbruik veroorzaken een verandering in jouw diepste binnenste, jouw innerlijke structuur. Dat is de schade die de dader heeft aangebracht. Aangebracht, zodat jij kunt voldoen aan de seksuele behoeften van de dader.

In die innerlijke structuur is de schade groot. Het web ziet er niet meer gestructureerd uit. Het is in de war, er is geen patroon meer in te ontdekken. Hierdoor ben je de macht en het beheer van jouw eigen lichaam, jouw eigen ik kwijt. Jouw nee is geen echte nee. Die is kwijtgeraakt aan de dominante dader. In jouw innerlijke structuur/web zijn valse punten door de dader aangebracht dat zorgt ervoor dat de dader de macht behoud. Al zijn hier jaren overheen gegaan en ook al is de dader misschien uit het zicht.

In het dagelijks leven reageer je vanuit de schade die jou is aangebracht waar je zelf niet altijd weet van hebt. De onderliggende pijn van de schade daar is nauwelijks tot geen verbinding mee.

Je bent je niet altijd bewust wat voor een schade er dan is en wat voor een invloed dat heeft op jouw leven nu. Je bent je niet altijd bewust van de problematieken waar je nu hinder van ondervind dat die te maken hebben met het seksueel misbruik.

Deze schade is te herstellen.
Door samen met jou naar het moment te gaan en de schade te ontrafelen, de innerlijke structuur terug te brengen zoals het voor het moment was. Het web weer in de originele staat terug te brengen. Hier is moed en doorzettingsvermogen nodig. Alle punten in het web worden stap voor stap behandeld. Dit is nodig om het weer te kunnen integreren in jezelf. Het zal een mooi, intensief en stevig proces zijn. Deze weg gaan we samen bewandelen. Op jouw tempo!

Lafey heeft een programma ontwikkeld dat volledig afgestemd is op deze problematiek.
In dit specifieke programma komen verschillende therapieën aan bod wat noodzakelijk zal zijn om alle facetten aan te pakken. Op deze manier kun jij pas echt goed opruimen en ruimte creëren in je hele zijn. Alles krijgt de juiste aandacht.

In al mijn programma’s, trainingen en sessies is mijn uiteindelijke doel dat jij je krachtiger, zelfverzekerder en vrijer zal voelen.